Mosselgerecht met een roomsaus is een afwisseling op het naturel koken van deze schelpdieren. Daarnaast heb ik er nog wat bij gedacht, zodat ze een meer zuidelijker tintje krijgen. Nu ik dit recept schrijf is het buiten tropisch warm, dus het mag best.
Momenteel vind ik ze erg lekker grond mosselen of hangcultuur beide zijn gewoon van prima kwaliteit.
Dit recept is voor 4 personen als ik ervan uitgaat van 1 kilo per persoon. Ik wil er ook Gamba’s bij geven gepeld en schoongemaakt, 3 per persoon.
Ingrediënten:
- Voor 4 personen.
- 4 eetl. olijfolie (geel)
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt.
- 5 eetl. peterselie fijngehakt.
- 2 blaadjes laurier.
- 4 schuifjes sinasappel.
- 4 kilo schelpdieren, mosselen
- 12 garnalen Gamba's rauw maar wel schoongemaakt.
- ½ eetl. oregano
- 2 eetl. verse basilicum
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 prei, schoon in ringen gesneden.
- 1 bosje bladselderij
- 1 dl witte wijn
- 2 dl creme fraise
- 25 gram parmezaanse kaas
- zout
- verse groene spaghetti of andere pasta soort naar wens.
Handelingsvolgorde:
-
Kook de pasta zoals voorgeschreven op verpakking.
-
Als de pasta kookt, verhit de olijfolie in een flinke pan, waar je de mosselen in gaat koken.
-
Voeg de knoflook toe en fruit deze enkele minuten aan.
-
Voeg de Gamba’s erbij en fruit deze ook om en om aan.(heel kort,niet te lang dus)
-
Doe de prei en de bladselderij erbij.
-
Voeg de schelpdieren, de wijn, 4 eetl peterselie, laurier, sinasappelschuifjes , oregano en cayennepeper toe. Hou dus wat peterselie achter.
-
Verhit het geheel tot de garnalen roze zijn en de mosselen open gaan. Verwijder de dichte mosselen.
-
Dit gebeurt door het deksel goed op de mosselpan te houden, laat het kookvocht aan de kook komen, schep de mossels om, herhaal dat driemaal en de mossels zijn gaar.
-
Neem een flinke voorverwarmde schaal en voeg daarop de pasta die intussen a dente gekookt is.
-
Schep de mosselen en de garnalen op de pasta.
-
Zeef drie deciliter mosselkookvocht, meng de crème fraise erdoor en laat de saus iets inkoken tot ze licht gebonden is, op smaak gebracht met witte peper en zout.
-
Meng de basilicum erdoor en giet de saus over de mosselen en de pasta.
-
Garneer met Parmezaanse kaas en nog wat gehakte peterselie.
Geef er ook wat stokbrood bij, om te dopen in de roomsaus.
©leo ouweneel. kokkerellen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten