Voorspoedig gevaren door het Brabands Vaarwater, jaren geleden met ons vorig schip stijf omhoog gevaren daar.
Rond half vier kwamen we aan in de haven van Sint Annaland mooie haven en aardige havenmeesteres. George en Ria zijn hier ook wel zo gezellig.
Nu het recept van de mosselen dan maar.
Het is een basisrecept dus je kan er nog van alles bijverzinnen.
voor 4 personen.
- 4 kg verse mosselen
- 2 flinke uien in halve ringen.
- 3 laurierblaadjes.
- 1 sinasappel in schuifjes zonder pitten.
- klein bosje bladselderij blaadjes gebruiken.
- 2 preien in ringen gesneden.
- 1 glas witte droge wijn, donker bier of water. net wat je lekker vind, kan smaakbepalend zijn.
Doe de groenten, kruiden met een klein scheutje olijfolie even loszweten in de pan, dit is om de smaakstoffen los te maken van de groenten.
- Doe de wijn,bier of water er bij en vul de pan met de mosselen.
- sluit de pan met een passend deksel.
- Breng het geheel aan de kook.
- Als het kookvocht het deksel omhoog drukt, de mosselen omscheppen of omschudden.
- Herhaal dit driemaal, dan zijn ze gaar.
- serveer ze direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten